Randprogramma

Het Middle East Film Festival heeft in 2019 een extra dimensie toegevoegd gekregen door de randprogrammering. Wij zullen in editie 2023 de randprogrammering iets kleiner gaan programmeren.

De randprogrammering zal bestaan uit muziek met hapjes uit het Midden-Oosten en organiseren wij de eerste editie van het Middle East Art Festival.

Er zal een sfeer gecreëerd worden waardoor jij je voor even waant in het Midden-Oosten. Wij zijn van mening dat dit festival een bijdrage levert aan het cultureel klimaat in Assen. Gebleken is dat de bezoekers niet alleen uit de stad Assen afkomstig zijn, maar ook steeds meer uit de provincie en zelfs uit de stad Groningen komen.

Dit jaar willen wij een handreiking doen naar de vele vluchtelingen in de stad, door op zondagochtend een animatiefilm voor gezinnen te programmeren; The knight & The Princess. Een mooie gelegenheid voor gezinnen uit het AZC / TT-hal en andere plekken in de stad om naar het theater te komen.

21 januari – 4 februari 2023

Voor het eerst organiseren wij tijdens het MEFF de tentoonstelling Middle East Art Festival. Dit jaar met extra aandacht voor Iraanse kunstenaars. Een aantal woonachtig in Nederland en een aantal die in Iran woonachtig zijn en vorig jaar in de stad Groningen hebben deelgenomen aan twee grote tentoonstellingen.

Naast tekeningen van Amir Mohamadzadeh, Farhad Gavzan en Hossein Tadi presenteert MEAF dit jaar:

Gilda Wilpstra-Gouhari

Zij heeft speciaal voor deze tentoonstelling een beeld gemaakt met de titel: Vrouwen, leven en vrijheid.

Setareh Nafisi

De film Wayfarer te zien op een van de beeldschermen.

Maryam Yazdani

Foto’s uit de serie Ignored. Video van de totstandkoming van deze foto’s kunt u zien op een van de schermen die in de tentoonstelling staan.

Sharareh Sheikhan

Heeft voor deze tentoonstelling muziek gecomponeerd die tijdens de tentoonstelling wordt afgespeeld in de ruimte.

Ingrid Rollema

Een aantal video’s uit de serie ‘Theatre of Wrong Decisions’.